Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një të vogël bashkoni sheqerin, majane dhe ujin. I përzieni dhe i lini të treten për disa minuta.
Në një të madh bashkoni miellin me kripën. Shtoni masën që përgatitët më parë dhe punojeni mirë brumin me dorë.
Mbulojeni dhe e lini brumin të pushojë për një orë.
Ndajeni në 12 racione, hapni secilën prej tyre me pak miell dhe me ndihmën e një petëze.
I vendosni tek një tavë me pak distancë nga njëra tjetra pasi ato do të fryhen. I fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
Pasi të jenë gati, i nxirrni nga furra dhe mund t’i mbushni brenda me djathë, sallam, reçel dhe çdo gjë tjetër që dëshironi.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment