Tavë me tërshërë dhe gjalpë kikiriku, shije e veçantë!

Tavë me tërshërë dhe gjalpë kikiriku, shije e veçantë!

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Ingredientët

  • 2 gota me tërshërë të thjeshtë
  • 1 lugë çaji kanellë
  • 1 lugë çaji pluhur pjekës
  • ¼ lugë çaji me kripë
  • 2 banane
  • 1 gotë e gjysmë me qumësht
  • ¼ filxhan me gjalpë kikiriku
  • 2 lugë gjelle shurup panje
  • 1 lugë gjelle fara lini
  • 1 lugë çaji ekstrakt vaniljeje

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 200 gradë.

2

Në një tavë me madhësi mesatare shtroni tërshërën, shtoni kanellën, pluhurin pjekës dhe kripën.

3

I përzieni mirë me duar dhe më pas e niveloni në të gjithë sipërfaqen e tavës.

4

Në një tas shtypni bananet, më pas shtoni qumështin, gjalpin e kikirikut, shurupin e panjes, farat dhe vaniljen.

5

E përzieni masën dhe e lini për 5 minuta të pushojë.

6

Më pas e shtoni masën tek tava dhe e përzieni me një spatul në mënyrë që përbërësit të kombinohen me njëra-tjetrën.

7

Tani e fusni tavën në furrë për 30-35 minuta.

8

Pasi të jetë gati e lini për 5 minuta të ftohet para se ta prisni në feta katrore.

9

E shërbeni sipër me pak gjalpë kikiriku dhe feta bananeje. Ju bëftë mirë!

Lini një koment