Tavë me pulë, kos dhe patate të ëmbla

1 pulë
2 gota me kos
1 tufë majdanoz i grirë imët
6-8 thelpinj hudhër
2-3 lugë gjelle me vaj ulliri
1 kg patate të ëmbla
2 lugë gjelle gjalpë
Kripë, piper

1.Lani mirë pulën, ndajeni në pjesë më vete dhe e marinoni me kripë e piper.

2.Në një enë shtoni kosin, pak kripë e piper e përzieni mirë. Kosi mundësisht duhet të jetë i bërë vetë pasi është më i trashë dhe receta del më e shijshme.

3.Lyeni me kosin copat e pulës dhe i radhisni në një tavë njëra pas tjetrës.

4.I shtoni sipër vajin e ullirit dhe hudhrat e copëtuara.

5.I shtoni në fund edhe patatet e ëmbla, që i keni larë mirë dhe prerë përgjysmë. Tek secila prej tyre shtoni pak gjalpë.

6.Tani i fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 200 gradë celsius. Para se ta shërbeni i shtoni sipër majdanozin e copëtuar.

7.Ju bëftë mirë!

Lini një koment