1.Lani mirë pulën, ndajeni në pjesë më vete dhe e marinoni me kripë e piper.
2.Në një enë shtoni kosin, pak kripë e piper e përzieni mirë. Kosi mundësisht duhet të jetë i bërë vetë pasi është më i trashë dhe receta del më e shijshme.
3.Lyeni me kosin copat e pulës dhe i radhisni në një tavë njëra pas tjetrës.
4.I shtoni sipër vajin e ullirit dhe hudhrat e copëtuara.
5.I shtoni në fund edhe patatet e ëmbla, që i keni larë mirë dhe prerë përgjysmë. Tek secila prej tyre shtoni pak gjalpë.
6.Tani i fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 200 gradë celsius. Para se ta shërbeni i shtoni sipër majdanozin e copëtuar.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment