1.Lani mirë pulën, ndajeni në pjesë më vete dhe e marinoni me kripë e piper.
2.Në një enë shtoni kosin, pak kripë e piper e përzieni mirë. Kosi mundësisht duhet të jetë i bërë vetë pasi është më i trashë dhe receta del më e shijshme.
3.Lyeni me kosin copat e pulës dhe i radhisni në një tavë njëra pas tjetrës.
4.I shtoni sipër vajin e ullirit dhe hudhrat e copëtuara.
5.I shtoni në fund edhe patatet e ëmbla, që i keni larë mirë dhe prerë përgjysmë. Tek secila prej tyre shtoni pak gjalpë.
6.Tani i fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 200 gradë celsius. Para se ta shërbeni i shtoni sipër majdanozin e copëtuar.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment