Tavë me patate dhe perime në furrë

Tavë me patate dhe perime në furrë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Ingredientët

  • 600 gram patate
  • 2 kunguj
  • 2 speca
  • 1 kokërr qepë
  • 2 qepë të njoma
  • 3 thelpinj hudhra
  • 200 gram proshutë pule
  • 6 kokrra vezë
  • 200 ml krem pana
  • 150 gram djathë
  • Kripë dhe piper i zi

Udhëzimet

1

Lajmë patatet dhe i vendosim për të zierë për 20 minuta. I qërojmë dhe i presim në kubikë mesatarë.

2

Në një tigan me pak vaj kavardisim qepën, specat dhe kungullin në kubikë. I trazojmë derisa qepa të ulë volumin dhe i shtojmë në një tas ku i bashkojmë me patatet në kubikë. Shtojmë dhe proshutën në kubikë dhe i shtrojmë në një tavë të lyer me pak vaj ulliri.

3

Rrahim vezët e plota, kripë, piper të zi, kremin pana. Nivelojmë perimet në tepsi i spërkasim me vezë dhe krem.

4

Mbulojmë sipërfaqen me djathë të grirë dhe vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius për 20 minuta. Ju bëftë mirë!

Shënime

Receta marrë nga shqiptarja.com

Lini një koment