A di me bo fli ti?
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Idenë për drekën e keni gati! Hidhini një sy recetës dhe nisni nga puna për ta shijuar sa më parë...
Në një tenxhere me ujë e kripë, vendosni për të zierë patatet rreth 10 minuta.
Më pas i largoni dhe vendosni për të zierë lulelakrën për 7 minuta.
Në një tas bashkoni vezët, salcën e kosit, hudhrat, qumështin, arrën moskat, majdanozin, djathin dhe qumështin.
I përzieni mirë dhe shtoni salsiçet e prera në kubik të vegjël.
Lyejmë tavën me pak gjalpë dhe e pudrosim me pak galetë.
Shtojmë fillimisht patatet e prera në kubikë, lulelakrën dhe qepët e grira hollë.
Mbi të shtojmë kremin me qumësht dhe vezë. Në fund e spërkasni me pak kaçkavall.
E vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius, për 25-30 minuta. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga: shqiptarja.com
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Përgatitja Fillimisht, specat i pastrojmë dhe i heqim farat. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë orizin...
Përgatitja Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment