I lyeni me kripë, miell dhe i vendosni për t’i skuqur në një tigan.
3
Pasi i keni skuqur i lini mënjanë. Në tiganin ku skuqët ngjalat, vendosni për të skuqur hudhrat, më pas qepën, uthullën dhe në fund salcën.
4
Pasi salca të ketë marrë një valë shtoni 1 gotë ujë. Sapo uji të marrë valë shtoni edhe ngjalat. I lini për 5-7 minuta maksimumi dhe në fund shtoni piper të zi dhe gjethet e dafines.
5
I vendosni kapakun dhe servireni të ngrohtë atëherë kur të jeni gati për ta shijuar. Ju bëftë mirë!
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment