I lyeni me kripë, miell dhe i vendosni për t’i skuqur në një tigan.
3
Pasi i keni skuqur i lini mënjanë. Në tiganin ku skuqët ngjalat, vendosni për të skuqur hudhrat, më pas qepën, uthullën dhe në fund salcën.
4
Pasi salca të ketë marrë një valë shtoni 1 gotë ujë. Sapo uji të marrë valë shtoni edhe ngjalat. I lini për 5-7 minuta maksimumi dhe në fund shtoni piper të zi dhe gjethet e dafines.
5
I vendosni kapakun dhe servireni të ngrohtë atëherë kur të jeni gati për ta shijuar. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment