Tartë me spinaq dhe djathë

Tartë me spinaq dhe djathë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 25 minuta

Ingredientët

  • Për brumin: 400 gram miell
  • 100 gram gjalpë
  • 100 ml vaj ulliri
  • 200 gram kos
  • 1 pako pluhur pjekës
  • pak kripë
  • Për mbushjen: 2 lugë gjelle oriz
  • 300 gram hithra
  • 3 qepë të njoma
  • 200 gram djathë të bardhë

Udhëzimet

1

Si fillim do të përgatisim petën. Në mes të miellit hapni një vrimë dhe shtoni kosin, vajin, pluhurin pjekës dhe gjalpin. Punojeni mirë dhe e lini mënjanë.

2

Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepët e njoma. Shtoni hithrat e lara mirë dhe në fund orizin.

3

Merrni një tavë dhe e lyeni me pak vaj ulliri. Shtroni petën dhe pastaj mbushjen që përgatitët.

4

Mbyllini anët e petës dhe në fund shtoni sipër djathin e bardhë të thërrmuar.

5

Tartën e fusni në furrë për rreth 25 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. Ju bëftë mirë!

Lini një koment