Supë pule me kos e hudhra

Supë pule me kos e hudhra

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Si thoni për një supë të shëndetshme me pulë? Kosi dhe hudhrat do ia shtojnë akoma më shumë shijen...

Ingredientët

  • 1 pulë ose gjoks pule
  • 400 ml kos
  • 1 vezë
  • 2 tableta pule
  • 3 lugë gjelle miell
  • 50 gram gjalpë
  • 3-4 thelpi hudhra

Udhëzimet

1

Lani mirë pulën dhe e vendosni të ziejë.

2

Pasi ka zierë e hiqni pulën, ndërsa tek lëngu shtoni tabletat e pulës. I lini të shkrihen tërësisht.

3

Ndërkohë një tigan veçmas skuqni gjalpin me miellin. Mos harroni ta përzieni vazhdimisht që të mos krijohen kokrriza.

4

Tani e shtoni në tenxhere dhe vazhdoni t’i përzieni.

5

Ndërkohë që lëngu i supës zien, ju duhet të keni ndarë mishin e pulës në copa sa më të vogla dhe ta shtoni në tenxhere.

6

Në një tas veçmas përzieni kosin dhe vezët me hudhrat e shtypura.

7

Ia shtoni supës, i përzieni mirë dhe pas 5 minutash i hiqni nga zjarri. E shërbeni të ngrohtë me pak majdanoz sipër dhe limon nëse dëshironi.

Lini një koment