Supë me perime dhe tërshërë. Receta nga Zonja Vjollca

Supë me perime dhe tërshërë. Receta nga Zonja Vjollca

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Kuzhinieres së njohur Vjollca, i kemi rrëmbyer një recetë fantastike për ta shijuar edhe ne, në shtëpitë tona!

Ingredientët

  • 200 gram karota
  • 150 gram patate
  • 200 gram kunguj të njomë
  • 1/2 gotë tërshërë
  • 1 qepë e vogël
  • 2 thelpinj hudhra
  • Pak djathë i bardhë
  • Kripë dhe piper i zi
  • Vaj ulliri

Udhëzimet

1

Në një tenxhere ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën të prerë imët derisa të zbutet.

2

Shtojmë karotat e prera në unaza, hudhrat, patatet e prera hollë, ujë, kripë.

3

I lëmë të ziejnë për 8 minuta, shtojmë kungujt të prerë edhe ato hollë, tërshërën dhe i lëmë të ziejnë për 5 minuta.

4

Kalojmë supën në blender dhe e kthejmë atë në krem. E shërbejmë duke shtuar 1 lugë çaji vaj ulliri dhe një lugë gjelle djathë të bardhë të thërrmuar. Ju bëftë mirë!

Shënime

Receta marrë nga shqiptarja.com

Lini një koment