Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kuzhinieres së njohur Vjollca, i kemi rrëmbyer një recetë fantastike për ta shijuar edhe ne, në shtëpitë tona!
Në një tenxhere ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën të prerë imët derisa të zbutet.
Shtojmë karotat e prera në unaza, hudhrat, patatet e prera hollë, ujë, kripë.
I lëmë të ziejnë për 8 minuta, shtojmë kungujt të prerë edhe ato hollë, tërshërën dhe i lëmë të ziejnë për 5 minuta.
Kalojmë supën në blender dhe e kthejmë atë në krem. E shërbejmë duke shtuar 1 lugë çaji vaj ulliri dhe një lugë gjelle djathë të bardhë të thërrmuar. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment