Supë me pashaqofte

Supë me pashaqofte

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 25 minuta

Recetë e veçantë e një supe që brenda ka edhe qofte. Duhet ta provoni pa asnjë diskutim!

Ingredientët

  • 300 gram mish i grirë
  • 1 qepë
  • 4 lugë gjelle oriz (gjysmë i zier)
  • 2 vezë
  • nenexhik
  • kripë dhe piper i zi
  • 1 lugë gjelle miell
  • 1 patate
  • 1 karotë
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • lëngu i 1 limoni
  • 1 tufë majdanoz

Udhëzimet

1

Vendosim në një tas mishin e grirë, shtojmë në të 1 qepë mesatare të grirë shumë hollë, 4 lugë gjelle oriz gjysmë të zier, të bardhën e një veze, pak nenexhik të thatë.

2

Punojmë mirë brumin e pashaqofteve, lagim duart dhe formojmë qofte të vogla sa një arrë.

3

Vendosim në zjarr një tenxhere me 1.5 l ujë dhe e lëmë ujin të marrë valë.

4

Shtojmë në të një patate të prerë në kubikë shumë të vegjël, po ashtu dhe një karotë të prerë në fije ose në kubikë njësoj si patatet.

5

Shtojmë dhe pashaqoftet të pudrosura lehtë më miell. I lëmë perimet të ziejnë me qoftet për 15-20 minuta. Rrahim 2 të verdha veze, gjysmë limoni (lëngun).

6

I përziejmë mirë dhe i hedhim në supë. Ulim temperaturën dhe e trazojmë ngadalë që të mos pritet veza. Sa të fluskojë supa, e largojmë nga zjarri.

7

Shkrijmë gjalpin sipas preferencës, mund të shtoni edhe piper të kuq dhe ia shtojmë supës kur ta servirim, bashkë me majdanoz të grirë hollë.

Shënime

Foto dhe receta marrë nga: shqiptarja.com

Lini një koment