Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Eshtë koha e kungullit, prandaj do e kemi pak me tepër në qender të recetave. Me të drejtë!
Pastrojmë perimet dhe i presim: kungullin në feta, qepët i grijmë në kube, erëzat e njoma i grijmë hollë.
Në një tenxhere vendosim qepët, hudhrat dhe kungullin. I vendosim të skuqen me vajin e ullirit dhe gjalpin, derisa të zbuten.
Pas disa minutash shtojmë lëngun e pulës dhe e lëmë të ziejë për 40 minuta në zjarr të ngadaltë.
Në fund e kriposim dhe e aromatizojmë supën me borzilokun, arrën e moskatit të kaluar në rende, limonin dhe piperin.
E lëmë supën të ziejë për 10 minuta të tjera dhe më pas e kalojmë në blender. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga: renatomekolli.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment