Po kërkoni një ide supe që të jetë e plotë, e bollshme, por në të njëjtën kohë e ulët në kalori dhe e shijshme? Është kjo supë kremoze me njoki dhe mish pule, shumë e shpejtë dhe e thjeshtë në përgatitje.
Përbëresit:
2 lugë gjelle gjalpë pa kripë
2 kërcenj selino të prera
2 karoa të mëdha të grira
1 kupë qepë e grirë
2 thelpinj të mëdhenj të grira
2 lugë gjelle miell
8 gota lëng mishi pule
1 lugë çaji trumëz e thatë
1 lugë çaji rigon i thatë
½ lugë çaji kripë
2 kupa spinaq i freskët
450 gr njoki
2 kupa mish pule të copëtuar të cilin e keni zier paraprakisht
1 ½ gota pana
Përgatitja:
Shkrini gjalpin në një tenxhere. Shtoni selinon, karotat dhe qepët, më pas gatuajni derisa të zbuten.
Shtoni hudhrën, më pas spërkatni përbërësit me miell dhe përziejini derisa mielli të përzihet me perimet.
Shtoni përbërësit e tjerë përveç panës dhe ziejini për 10 minuta derisa njokit të zbuten.
Ulni nxehtësinë dhe më pas shtoni panën. Rregullojeni me erëza sipas dëshirës.
Shërbejeni menjëherë ose ruajeni në një tas hermetik në frigorifer për 2 ose 3 ditë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment