Supë krem me kastraveca dhe kos, ideale për ditët e nxehta të verës
480 gr kastravec
800 ml lëng perimesh
60 gr qepë
100 ml kos
50 gr vaj ulliri
1 kokërr lëkurë limoni
3 gr kopër
3 gr kripë
1 gr piper
1.Për përgatitjen e kësaj recete, si fillim grini imët qepën. Më pas prijini kastravecët në copa të vogla dhe lërini mënjanë.
2.Grini imët edhe koperin dhe lëreni edhe atë mënjanë.
3.Tani filloni me përgatitjen e kremit. Hidhni në një tenxhere vaj ulliri dhe shtoni qepët e grira. Trazojini mirë deri në momentin që të skuqen mirë dhe më pas shtoni një garuzhde ujë.
4.Shtoni kastravecët e prerë në copa të vogla dhe lëreni të gatuhen për disa minuta, duke i trazuar gjatë gjithë kohës me një spatul.
5.Më pas shtojini lëngun e nxehtë të perimeve, koperin e grirë dhe mbulojeni tenxheren me një kapak.
6.Lërini përbërësit të ziejnë në zjarr mesatar për rreth 20-25 minuta.
7.Më pas fikni zjarrin dhe transferoni të gjithë masën e përgatitur në një mikser.
8.Frulojini këta përbërës deri në momentin që të përftohet një masë kremoze dhe homogjene.
9.Hidheni kremin e krijuar në një tas dhe grijini sipër lëkurën e një limoni, shtojini kripë dhe piper.
10.Shtojini dhe kosin kremoz, trazojini deri sa të gjithë përbërësit të jenë bashkuar.
11.Kremi me kastraveca dhe kos është gati për t’u shërbyer.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment