Supë e shijshme me të brendshmet e gjelit

Supë e shijshme me të brendshmet e gjelit

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Një mënyrë e mirë për të shfrytëzuar mishin e mbetur të gjelit është ta shijoni atë në supë!

Ingredientët

  • 200 gram të brendshme të gjelit të detit
  • 50 gram gjalpë
  • 3 qepë të njoma ( vetëm pjesa e bardhë)
  • 1 filxhan kafeje oriz
  • 1 litër lëng gjeli (nga zierja)
  • 2 të verdha veze
  • 1/2 lëng limoni
  • Kopër ose majdanoz
  • Kripë, piper i zi

Udhëzimet

1

Pastrojmë të brendshmet e gjelit (jo mushkërinë e bardhë). Valojmë ujin dhe i përvëlojmë mëlçitë, I presim në kubikë.

2

Në një tenxhere shkrijmë gjalpin dhe kaurdisim të bardhat e qepëve të grira hollë.

3

Shtojmë mëlçitë dhe i kaurdisim së bashku, shtojmë lëngun e gjelit dhe sa të valojë, shtojmë orizin të shpëlarë mirë. E lëmë të ziejë për 12 minuta.

4

Në një tas rrahim të verdhat e vezëve me lëng limoni dhe shtojmë pak nga pak lëng supe.

5

Bashkojmë tasin e vezëve gradualisht në supë dhe ulim temperaturën sa të pushojë pak.

6

Shtojmë koper ose majdanoz dhe e lëmë edhe një minutë. Largojmë tenxheren nga zjarri dhe e shërbëjmë supën të ngrohtë duke shtuar në të pak piper të zi.

Shënime

Receta marrë nga shqiptarja.com

  

Lini një koment