Koha e përgatitjes: 15 minuta –Koha e gatimit: 35 minuta
Një mënyrë e mirë për të shfrytëzuar mishin e mbetur të gjelit është ta shijoni atë në supë!
Ingredientët
200 gram të brendshme të gjelit të detit
50 gram gjalpë
3 qepë të njoma ( vetëm pjesa e bardhë)
1 filxhan kafeje oriz
1 litër lëng gjeli (nga zierja)
2 të verdha veze
1/2 lëng limoni
Kopër ose majdanoz
Kripë, piper i zi
Udhëzimet
1
Pastrojmë të brendshmet e gjelit (jo mushkërinë e bardhë). Valojmë ujin dhe i përvëlojmë mëlçitë, I presim në kubikë.
2
Në një tenxhere shkrijmë gjalpin dhe kaurdisim të bardhat e qepëve të grira hollë.
3
Shtojmë mëlçitë dhe i kaurdisim së bashku, shtojmë lëngun e gjelit dhe sa të valojë, shtojmë orizin të shpëlarë mirë. E lëmë të ziejë për 12 minuta.
4
Në një tas rrahim të verdhat e vezëve me lëng limoni dhe shtojmë pak nga pak lëng supe.
5
Bashkojmë tasin e vezëve gradualisht në supë dhe ulim temperaturën sa të pushojë pak.
6
Shtojmë koper ose majdanoz dhe e lëmë edhe një minutë. Largojmë tenxheren nga zjarri dhe e shërbëjmë supën të ngrohtë duke shtuar në të pak piper të zi.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment