Koha e përgatitjes: 15 minuta –Koha e gatimit: 35 minuta
Një mënyrë e mirë për të shfrytëzuar mishin e mbetur të gjelit është ta shijoni atë në supë!
Ingredientët
200 gram të brendshme të gjelit të detit
50 gram gjalpë
3 qepë të njoma ( vetëm pjesa e bardhë)
1 filxhan kafeje oriz
1 litër lëng gjeli (nga zierja)
2 të verdha veze
1/2 lëng limoni
Kopër ose majdanoz
Kripë, piper i zi
Udhëzimet
1
Pastrojmë të brendshmet e gjelit (jo mushkërinë e bardhë). Valojmë ujin dhe i përvëlojmë mëlçitë, I presim në kubikë.
2
Në një tenxhere shkrijmë gjalpin dhe kaurdisim të bardhat e qepëve të grira hollë.
3
Shtojmë mëlçitë dhe i kaurdisim së bashku, shtojmë lëngun e gjelit dhe sa të valojë, shtojmë orizin të shpëlarë mirë. E lëmë të ziejë për 12 minuta.
4
Në një tas rrahim të verdhat e vezëve me lëng limoni dhe shtojmë pak nga pak lëng supe.
5
Bashkojmë tasin e vezëve gradualisht në supë dhe ulim temperaturën sa të pushojë pak.
6
Shtojmë koper ose majdanoz dhe e lëmë edhe një minutë. Largojmë tenxheren nga zjarri dhe e shërbëjmë supën të ngrohtë duke shtuar në të pak piper të zi.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment