Koha e përgatitjes: 15 minuta –Koha e gatimit: 35 minuta
Një mënyrë e mirë për të shfrytëzuar mishin e mbetur të gjelit është ta shijoni atë në supë!
Ingredientët
200 gram të brendshme të gjelit të detit
50 gram gjalpë
3 qepë të njoma ( vetëm pjesa e bardhë)
1 filxhan kafeje oriz
1 litër lëng gjeli (nga zierja)
2 të verdha veze
1/2 lëng limoni
Kopër ose majdanoz
Kripë, piper i zi
Udhëzimet
1
Pastrojmë të brendshmet e gjelit (jo mushkërinë e bardhë). Valojmë ujin dhe i përvëlojmë mëlçitë, I presim në kubikë.
2
Në një tenxhere shkrijmë gjalpin dhe kaurdisim të bardhat e qepëve të grira hollë.
3
Shtojmë mëlçitë dhe i kaurdisim së bashku, shtojmë lëngun e gjelit dhe sa të valojë, shtojmë orizin të shpëlarë mirë. E lëmë të ziejë për 12 minuta.
4
Në një tas rrahim të verdhat e vezëve me lëng limoni dhe shtojmë pak nga pak lëng supe.
5
Bashkojmë tasin e vezëve gradualisht në supë dhe ulim temperaturën sa të pushojë pak.
6
Shtojmë koper ose majdanoz dhe e lëmë edhe një minutë. Largojmë tenxheren nga zjarri dhe e shërbëjmë supën të ngrohtë duke shtuar në të pak piper të zi.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment