Trupi ka nevojë për disa minerale, vitamina, fibra dhe enzima të domosdoshme për të fuqizuar procesin e tretjes dhe karotat i kanë këto. Karota ka sasi të barabarta të fibrave të tretshme dhe të patretshme, të cilat ndihmojnë për të nxitur sistemin tretës përmes ushqimit. Studime të shumta konfirmojnë se vitaminat dhe mineralet e shumta të pranishme te karotat mbrojnë organizmin tonë duke u kthyer në aleatë të shëndetit. Prandaj ku ka më mirë sesa konsumimi i tyre edhe në receta të përditshme, siç janë për shembull supërat.
Ajo çka e edhe më të shijshme recetën e supës që sugjerojmë sot, është se në vend të panës përdoret kremi i arrës së kokosit.
https://www.instagram.com/p/B5uxzKkHnwT/
Nxito ta provosh duke e porositur me SnapFood. Kushton vetëm 250 lekë!
Shkarko falas aplikacionin dhe zgjidh restorant “Gjelbër”. Kliko tek “Supë karote”, fute në shportë, përfundo porosinë dhe brenda pak minutash kjo pjatë e shijshme do të vijë në adresën tënde nga motorristët e SnapFood./neps.al
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment