Trupi ka nevojë për disa minerale, vitamina, fibra dhe enzima të domosdoshme për të fuqizuar procesin e tretjes dhe karotat i kanë këto. Karota ka sasi të barabarta të fibrave të tretshme dhe të patretshme, të cilat ndihmojnë për të nxitur sistemin tretës përmes ushqimit. Studime të shumta konfirmojnë se vitaminat dhe mineralet e shumta të pranishme te karotat mbrojnë organizmin tonë duke u kthyer në aleatë të shëndetit. Prandaj ku ka më mirë sesa konsumimi i tyre edhe në receta të përditshme, siç janë për shembull supërat.
Ajo çka e edhe më të shijshme recetën e supës që sugjerojmë sot, është se në vend të panës përdoret kremi i arrës së kokosit.
https://www.instagram.com/p/B5uxzKkHnwT/
Nxito ta provosh duke e porositur me SnapFood. Kushton vetëm 250 lekë!
Shkarko falas aplikacionin dhe zgjidh restorant “Gjelbër”. Kliko tek “Supë karote”, fute në shportë, përfundo porosinë dhe brenda pak minutash kjo pjatë e shijshme do të vijë në adresën tënde nga motorristët e SnapFood./neps.al
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment