Patëllxhanë të mbushur me mish dhe djathë
Patëllxhanët i zbrazim nga brenda duke lënë një shtresë të hollë të mishit të tyre dhe i vendosim në një tavë. I spërkasim me vaj ulliri, kripë dhe piper, dhe i fusim në furrë të parangrohur në 200°C për...
Sugjerojmë:
Fillimisht e lajmë spinaqin me ujë të bollshëm dhe më pas e presim me duar në copa të mëdha.
Pastaj presim mollët në feta të holla me gjithë lëkurë. Në një tepsi shtrojmë proshutën dhe e pjekim për 10 minuta në 180 gradë.
Në një blender rrahim të gjithë përbërësit që nevojiten për salcën.
Në një enë qelqi përziejmë spinaqin, mollët dhe qepët e njoma të prera hollë.
Në fund i hedhim salcën e përgatitur dhe e shoqërojmë me proshutën e pjekur më parë. Ju bëftë mirë!
Patëllxhanët i zbrazim nga brenda duke lënë një shtresë të hollë të mishit të tyre dhe i vendosim në një tavë. I spërkasim me vaj ulliri, kripë dhe piper, dhe i fusim në furrë të parangrohur në 200°C për...
Ngrohim vaj ulliri në një tigan dhe skuqim hudhrën për disa sekonda. Shtojmë spinaqin dhe e gatuajmë derisa të zbutet. Largojmë spinaqin nga zjarri dhe e lëmë të ftohet paksa. Pasi të jetë ftohur, vendosim pak nga spinaqi dhe...
Në një tavë për pjekje, vendosim patatet, kungulleshkat dhe specat. Shtojmë qepën dhe spërkasim perimet me vaj ulliri, kripë, piper dhe rigon. Përziejmë mirë për të siguruar që erëzat të shpërndahen në mënyrë të barabartë. I pjekim në furrë...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment