Paella me fruta deti
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin...
Në fillim parangrohni furrën në 200 gradë Celsius.
Në një tigan të madh me vaj do të skuqni mishin e pulës të prerë në pjesë të vogla, me qepën, hudhrat deri në 5 minuta.
Mos harroni t'i shtoni kripën dhe piperin e kuq.
Tani shtoni orizin dhe 1 gotë ujë. Sapo orizi të jetë zbutur disi filloni e mbushni specat.
Sigurohuni që t'i keni larë mirë specat. Futini në furrë për t'i pjekur deri në 30 minuta. Ju bëftë mirë!
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin...
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment