Rrushin e thatë e vendosni në ujë të ngrohtë që të zbutet.
Në një tas vendosni qepët të prera në kubikë shumë të vegjël duke u shtuar pak kripë dhe i shtypni me dorë.
Shtoni domatet e grira në rende si dhe 1 lugë kafeje sheqer si dhe bullgurin, 6 lugë gjelle vaj ulliri, pak majdanoz të grirë hollë, 1 thelpi hudhër të prerë imët, erzat, kripë, piper të kuq, nenexhik dhe rrush të thatë, stikat e pishës i përzieni të gjitha mirë.
Filloni të mbushni specat të cilat i shponi tek tuk me stikadent me qëllim që të hyjë uji.
I vendosni në një tigan të thellë me vaj dhe 1/2 lëng limoni dhe pak kripë.
Shtoni 2 – 3 filxhanë ujë dhe i lini në zjarr të gatuajnë për 30 minuta.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento