Rrushin e thatë e vendosni në ujë të ngrohtë që të zbutet.
Në një tas vendosni qepët të prera në kubikë shumë të vegjël duke u shtuar pak kripë dhe i shtypni me dorë.
Shtoni domatet e grira në rende si dhe 1 lugë kafeje sheqer si dhe bullgurin, 6 lugë gjelle vaj ulliri, pak majdanoz të grirë hollë, 1 thelpi hudhër të prerë imët, erzat, kripë, piper të kuq, nenexhik dhe rrush të thatë, stikat e pishës i përzieni të gjitha mirë.
Filloni të mbushni specat të cilat i shponi tek tuk me stikadent me qëllim që të hyjë uji.
I vendosni në një tigan të thellë me vaj dhe 1/2 lëng limoni dhe pak kripë.
Shtoni 2 – 3 filxhanë ujë dhe i lini në zjarr të gatuajnë për 30 minuta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento