Rrushin e thatë e vendosni në ujë të ngrohtë që të zbutet.
Në një tas vendosni qepët të prera në kubikë shumë të vegjël duke u shtuar pak kripë dhe i shtypni me dorë.
Shtoni domatet e grira në rende si dhe 1 lugë kafeje sheqer si dhe bullgurin, 6 lugë gjelle vaj ulliri, pak majdanoz të grirë hollë, 1 thelpi hudhër të prerë imët, erzat, kripë, piper të kuq, nenexhik dhe rrush të thatë, stikat e pishës i përzieni të gjitha mirë.
Filloni të mbushni specat të cilat i shponi tek tuk me stikadent me qëllim që të hyjë uji.
I vendosni në një tigan të thellë me vaj dhe 1/2 lëng limoni dhe pak kripë.
Shtoni 2 – 3 filxhanë ujë dhe i lini në zjarr të gatuajnë për 30 minuta.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento