Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tavë vendosim specat e kuq, i spërkasim me pak kripë, piper dhe vaj ulliri.
I vendosim në furrë të piqen në temperaturë 200 gradë për 15 minuta.
Më pas i heqim dhe i vendosim specat në një qese plasmasi, i lemë 10-15 minuta dhe më pas largojmë menjëherë cipën dhe i pastrojmë nga farat.
Grijmë erëzat dhe i përziejmë me djathin e thërrmuar ose gjizën. Shtojmë vajin e ullirit, kripën, piperin dhe një spec djegës të grirë hollë.
I trazojmë mirë dhe me masën e përgatitur mbushim specat të cilat i vendosim në furrë të piqen për 15 minuta.
Mund t’i servirim ashtu siç janë duke i prerë në fetëza spërkatur me pak vaj ulliri.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento