Spaghetti me pomodorini dhe karkaleca

Spaghetti me pomodorini dhe karkaleca

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Ingredientët

  • 500 gr spaghetti
  • 250 gr karkaleca të freskët
  • 200 gr domate të freskëta (pomodorini)
  • Disa gjethe borzilok
  • Vaj ulliri
  • Kripë, piper

Udhëzimet

1

Fillimisht lajmë dhe pastrojmë karkalecat duke u hequr kokën dhe bishtin dhe lëmë vetëm pjesën e butë të mishit. Pas pastrimit, i lëmë mënjanë në një pjatë për t'i përdorur më vonë.

2

Lajmë dhe pastrojmë domatet dhe i grijmë në pjesë shumë të holla në rénde. Marrim një tigan ku vendosim vaj ulliri dhe masën e domateve që premë.

3

Skuqim domatet deri në momentin që shohim se uji ka avulluar plotësisht. Shtojmë kripë dhe piper. E provojmë salcën me një lugë dhe nëse domatja është më e thartë seç duhet, i shtojmë pak sheqer.

4

Heqim tiganin nga zjarri dhe në një tigan të pastër vendosim vaj ulliri për të skuqur pak karkalecat

5

Pasi të kenë marrë ngjyrë, bashkojmë karkalecat me salcën e domateve që gatuam më parë.

6

Vendosim në zjarr një tenxhere me ujë dhe pak kripë. Kur shohim që uji ka nisur të ziejë, vendosim makaronat.

7

Përziejmë makaronat dy-tri herë në fillim, dhe i lëmë të ziejnë për 10-12 minuta.

8

Heqim tenxheren nga zjarri, kullojmë makaronat dhe shtojmë salcën e domateve me karkalecat.

9

Shtojmë sipër disa gjethe borziloku të freskët dhe është gati për t'u shijuar.

Shënime

Receta marrë nga renatomekolli.com

Lini një koment