Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Skuqim qepën e grirë imët me vajin e ullirit dhe shtojmë pançetën me mishin e grirë.
I kaurdisim për pak minuta. Grimë në rende karotën dhe selinonë dhe i shtojmë aty.
Hedhim kripë, piper e rigon dhe në fund domatet.
Skuqim gjithçka bashkë në zjarr të fortë e më pas shtojmë verën e kuqe. Përziejmë dhe e shuajmë gjithçka me lëngun e mishit.
Ulim zjarrin dhe e lëmë të ziejë në zjarr të avashtë ( mbuluar me kapak) për rreth 1 orë
Në fund hedhim qumështin dhe e lëmë në zjarr të “fortë” edhe për 5 minuta.
Ziejmë makaronat, i kullojmë dhe i përziejmë bashkë me ragunë mbi vatrën e nxehte për 2-3 minuta.
Shtojmë borzilok të freskët dhe e shërbejmë. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment