Sot për drekë: Sarma me patëllxhanë

Sot për drekë: Sarma me patëllxhanë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Ingredientët

  • 250 gram mish i grirë
  • 4 patëllxhanë
  • 60 gr djathë parmigiano
  • 1 1/2 gotë ujë
  • 2 qepë mesatare
  • 3 thelpinj hudhra
  • 1 lugë gjelle salcë domatesh
  • 1 filxhan çaji oriz
  • Kripë dhe piper i zi
  • Piper i kuq

Udhëzimet

1

Pastrojmë patëllxhanët. I presim ato në feta të gjata dhe i spërkasim me pak kripë dhe i lëmë 10-15 minuta në ujë.

2

Pasi i thajmë mirë i vendosim në tepsi, i spërkasim me vaj dhe i vendosim në furrë, në temperaturë 180 gradë Celsius për 20 minuta.

3

Në një tigan me vaj ulliri përziejmë orizin, i shtojmë ujë dhe e lëmë të ziejë për 8 minuta, ndërkohë në një tigan tjetër me pak vaj ulliri kaurdisim mishin sa të ndryshojë ngjyrë dhe të thithë lëngun e tij.

4

Shtojmë qepën të grirë hollë dhe i përziejmë së bashku për pesë minuta.

5

Shtojmë një lugë gjelle salcë, një filxhan kafeje ujë, orizin gjysmë të zier, kripë dhe piper të zi, piper të kuq, por nëse doni mund të jetë dhe pikant.

6

I trazojmë mirë. Vendosim në çdo fetë patëllxhan nga një lugë çaji kimë, e mbledhim patëllxhanin role dhe e vendosim në tepsi (gjithmonë duke e mbyllur rolenë nga poshtë.)

7

Pasi të jetë mbushur tava, hollojmë një lugë gjelle salcë në një gjysmë gote ujë dhe spërkasim roletë.

8

Grijmë djathin dhe vendosim nga pak në çdo role. I pjekim në furrë të parangrohur në temperaturë 180 gradë Celsius, për 30-35 minuta. Shijojini!

Lini një koment