Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Parangrohni furrën në 200 gradë.
Në një tas bashkoni tërshërën, bajamet dhe farat e lirit.
Në një tas tjetër bashkoni vajin e kokosit, mjaltin, sheqerin, ekstraktin e vaniljes dhe atë të bajames, të bardhën e vezës dhe pak kripë.
I përzieni mirë me një mikser.
Më pas i përzieni të dy masat bashkë.
E shtroni masën në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
E fusni në furrë për 13 minuta, derisa të marrë një ngjyrë kafe në sipërfaqe.
Më pas e nxirrni nga furra, e lini të ftohet disi, ndajeni në copa të vogla dhe e shoqëroni me kos. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment