Sot duhet të provoni pastat Jambalaya nga kuzhina franceze

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
7 persona
Kalori:
601
2 lugë vaj
1 1/2 kg mish pule
1 qepë të bardhë të zier
1 spec i kuq
1 kg sallam i tymosur në feta
4 1/2 gota supë pule
1 1/2 gota salcë domate
10 domate të vogla
1 lugë gjelle erëza
1 lugë pluhur hudhër
1 lugë gjelle paprika
1 lugë pluhur qepë
Kripë dhe piper për shije
2 pako spageti
1 kile karkaleca të papjekur, të qëruar

1.Nxehni vajin mbi nxehtësinë e mesme në një enë të madhe me mure të thellë.
2.Shtoni mishin e pulës dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë.
3.Shtoni përbërësit e mbetur me përjashtim të karkalecave dhe majdanozit.
4.Vërini të ziejnë duke i nxitur shpesh.
5.Pasi të vlojnë zvogëloni nxehtësinë dhe ziejini për rreth 20-25 minuta ose derisa të bëhen të buta, duke I nxitur shpesh. Shtoni më shumë supë pule nëse është e nevojshme.
6.Shtoni karkalecat dhe lërini të zijenë edhe 15 min të tjera që karkalecat të gatuhen plotësisht.
7.Para se ti servirni hidhuni pak majdanoz sipër.

Komento