S’ka nevojë për bileta avioni. Kuzhina arabe ka ardhur në Tiranë
Tradicionalisht kuzhina e një vendi është mënyra më e mirë për të kuptuar kulturën, arkitekturën e një vendi, traditat dhe shumë më tepër. Prandaj të provosh kuzhinën arabe është gati si të vizitosh ndonjë vend në Lindjen e Mesme.
Ushqimi është i bollshëm dhe ka shumë opsione të ndryshme. Të gjithë duan të provojnë sa më shumë gjëra në sa më pak kohë që të jetë e mundur nga kjo kuzhinë.
Falafel është një “ushqim i shpejtë” i Lindjes së Mesme i bërë nga një përzierje e qiqrave (ose fasuleve fava), perimeve të freskëta dhe erëzave që formohen në një petë ose topa të vegjël. Mendohet se falafeli ka origjinën në Egjipt dhe është një ushqim vegan i njohur në të gjithë Lindjen e Mesme.
Ndonëse në Tiranë për një kohë të gjatë ka mbizotëruar kuzhina italiane, greke, kineze edhe ajo arabe po gjen mikëpritje. Të vecanta dhe me shije ndryshe recetat që gjeni tek “Tradita Arabe” janë padiskutim njësoj me ato që do provoni nëse do ishit në një nga vendet e Lindjes së Mesme. “Hummus beiruti”, salcën e famshme “Muhamara” apo sallatrat tipike i porosisni lehtësisht nga Snapfood.
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
Sot në vend festohet Sulltan Nevruzi, festa më e rëndësishme e besimtarëve bektashinj. Fillimisht festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut. Kjo festë zgjat tri ditë. Besimtarët shkëmbejnë vizita tek njëri-tjetri...
Lini një koment