Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Sufllaqet më të shijshme janë ato që përgatiten nga duart tuaja!
Tek tavolina e punës shtoni miellin.
Në mes shtoni kripën, sodën, kosin, qumështin dhe vajin.
Filloni e punoni brumin derisa të arrini një masë kompakte.
Më pas e ndani në 12 toptha të vegjël.
I lini mënjanë në temperaturë ambienti, duke i mbuluar me një pecetë sipër.
Pas gati 30 minutash hapni pitet me duar dhe i piqni në skarë, ose në një toster me shumë pak vaj luledielli.
Pasi i keni pjekur të gjitha pitet, filloni i mbushni sipas dëshirës me salcë xaxiqi, mish, domate, patate, kastravec etj. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment