Si të zieni fasulet më shpejt: Truk që kursen kohë në kuzhinë
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë!
Nëse keni harruar t’i lini fasulet në ujë gjatë natës, mjafton t’i vendosni në një tenxhere me ujë të ngrohtë dhe të shtoni një lugë çaji sodë buke. Ziejini për disa minuta dhe më pas shpëlajini mirë me ujë të pastër. Ky truk jo vetëm që shpejton procesin e gatimit, por gjithashtu i bën fasulet më të buta dhe më të lehta për t’u tretur.
Provojeni këtë mënyrë dhe kurseni kohë në kuzhinë, ndërsa përgatitni vakte të shijshme!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment