Si të zieni fasulet më shpejt: Truk që kursen kohë në kuzhinë

Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë!

Nëse keni harruar t’i lini fasulet në ujë gjatë natës, mjafton t’i vendosni në një tenxhere me ujë të ngrohtë dhe të shtoni një lugë çaji sodë buke. Ziejini për disa minuta dhe më pas shpëlajini mirë me ujë të pastër. Ky truk jo vetëm që shpejton procesin e gatimit, por gjithashtu i bën fasulet më të buta dhe më të lehta për t’u tretur.

Provojeni këtë mënyrë dhe kurseni kohë në kuzhinë, ndërsa përgatitni vakte të shijshme!

Lini një koment