Si të zieni fasulet më shpejt: Truk që kursen kohë në kuzhinë
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë!
Nëse keni harruar t’i lini fasulet në ujë gjatë natës, mjafton t’i vendosni në një tenxhere me ujë të ngrohtë dhe të shtoni një lugë çaji sodë buke. Ziejini për disa minuta dhe më pas shpëlajini mirë me ujë të pastër. Ky truk jo vetëm që shpejton procesin e gatimit, por gjithashtu i bën fasulet më të buta dhe më të lehta për t’u tretur.
Provojeni këtë mënyrë dhe kurseni kohë në kuzhinë, ndërsa përgatitni vakte të shijshme!
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Skuqja e perimeve Në një tenxhere, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë hudhrën dhe xhinxherin. I gatuajmë për disa sekonda derisa të lëshojnë aromë. Shtimi i perimeve Shtojmë karrotat, kungulleshkat dhe selinonë. I skuqim për 5 minuta, duke i...
Lini një koment