Një ndër frutat që me siguri konsumoni shpesh janë kivit. Prandaj Neps vendosi t’ju tregojë sot disa sekrete të thjeshta që duhet të dini për ta zgjedhur këtë frut me sa më shumë shije kur jeni në dyqan.
Kivit kontrollohen me gishtërinjtë tuaj. Lëkura e tyre nuk duhet të jetë shumë e ashpër dhe e dëmtuar.
Kushtojini vëmendje edhe aromës së tyre. Një kivi e mirë ka afërsisht aromën e qitros.
Ngjyra duhet të jetë një kafe e hapur dhe shmangni kivit me pika të zeza sipër.
Kivi duhet të jetë i butë si frut, por jo më shumë seç duhet.
Ato duhet të ruhen në temperaturën e dhomës dhe këshillohet të qendrojnë afër bananeve./neps.al
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment