Një ndër frutat që me siguri konsumoni shpesh janë kivit. Prandaj Neps vendosi t’ju tregojë sot disa sekrete të thjeshta që duhet të dini për ta zgjedhur këtë frut me sa më shumë shije kur jeni në dyqan.
Kivit kontrollohen me gishtërinjtë tuaj. Lëkura e tyre nuk duhet të jetë shumë e ashpër dhe e dëmtuar.
Kushtojini vëmendje edhe aromës së tyre. Një kivi e mirë ka afërsisht aromën e qitros.
Ngjyra duhet të jetë një kafe e hapur dhe shmangni kivit me pika të zeza sipër.
Kivi duhet të jetë i butë si frut, por jo më shumë seç duhet.
Ato duhet të ruhen në temperaturën e dhomës dhe këshillohet të qendrojnë afër bananeve./neps.al
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment