1.Ziejmë pulën në ujë me kripë për rreth 40 minuta.
2.Ndërkohë përgatisim brumin e rosnicave dhe në një enë hedhim dy vezët dhe shtojmë pak nga pak miell derisa brumi të bëhet i fortë.
3.E thërrmojme në copa të imëta me dorë.
4.Në një tigan të madh shkrijmë gjalpin dhe skuqim rosnicat duke i perzierë gjatë gjithë kohës derisa të marrin ngjyrë të artë.
5.I lemë të ftohen pak në temperaturë ambjenti dhe i hedhim tek lëngu i pulës duke i lënë të ziejnë edhe për rreth 5 minuta derisa të zbuten dhe lëngu të trashet.
6.Pasi të jenë gati i shërbejmë të spërkatura me pak lëng limoni.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment