Si të përgatisim ujë të aromatizuar me limon, xhinxher, kastravec e mente
Uji i aromatizuar me limon, xhinxher, kastravec dhe mente është detoksifkues e dezinfektues, një pije natyrale e freskët që na kënaq me delikatesën e një “Moscoë Mule” pa kaloritë e saj. Mund të shijohet si pije gjatë paraditeve, por edhe për t’u shërbyer pas vakteve. Kastraveci ka veprim lehtësues dhe vajrat esenciale të xhinxherit, limonit dhe mentes stimulojnë funksionet e zorrëve.
Hapat për përgatitjen e tij:
Lani me kujdes përbërësit. Prisni në feta kastravecin, xhinxherin e qëruar dhe limonin.
Copëtoni me gishta gjethet e mentes, për të favorizuar vajrat esenciale e gjendura në të. Shtoni ujë, mbulojeni kanën dhe lëreni në frigorifer pë të paktën 3 orë. Shërbejeni nëpr mini kana ose pasi e keni kulluar.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment