Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Me gjasa do e keni ndeshur shpesh këtë recetë tradicionale. Tani është momenti të çoheni dhe t'i përgatisni vetë!
Në një enë rrihni me mikser elektrik vezët. Shtoni qumështin, kosin, kripën dhe sodën e bukës.
I përzieni mirë. Më pas shtoni gradualisht miellin dhe tani e punoni mirë masën me duar.
Në momentin që të keni arritur një masë kompakte, e ndani në dy pjesë.
I hapni sa mundeni me ndihmën e një petëze.
Merrni një gotë dhe filloni e formoni petullat me fundin e gotës.
Filloni t’i skuqni me rradhë në një tigan ku keni nxehur paraprakisht vajin. Shijojini sipas dëshirës me djathë, mjaltë ose lloje të ndryshme reçelërash.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment