Si të përgatisësh Sangria: Pijen spanjolle më të shijshme të verës

½ molle mesatare me lëkurë, e ndarë në kubikë të vegjël
½ portokalli mesatar me lëkurë, i ndarë në copëza të vogla, pa fara
3-4 lugë gjelle sheqer kaf organik
¾ gotë lëng portokalli
1/3 gotë konjak
750 ml verë e kuqe spanjolle me shije frutore
1 gotë akull

1.Në një kanë të madhe, shtoni mollët, portokallet dhe sheqerin dhe trazojini me një lugë druri për 45 sekonda.

2.Shtoni lëngun e portokallit dhe konjakun dhe trazojini sërish për 30 sekonda.

3.Shtoni verën e kuqe dhe trazojeni përzierjen. Provojeni nga pak për të kuptuar nëse keni arritur shijen e dëshiruar dhe shtoni konjak, sheqer ose lëng portokalli sipas dëshirës.

4.Shtoni akullin dhe vijoni të trazoni.

5.Shërbehet në moment me akull dhe një fetë portokalli të vendosur në anë të gotës.

Lini një koment