Si të bëni vetë petët për lazanja? Ndiq recetën e Blerina Bombaj
Dietologia e njohur Blerina Bombaj nuk nguron të ndajë me publikun herë pas here, edhe sekretin e disa recetave shumë të shijshme. I tillë është edhe rasti i petëve për lazanjë që duan vetëm dy përbërës!
Përbërësit:
2 kokrra vezë
200 gram semola (miell specifik për pasta pasi përbëhet nga gruri i fortë).
Udhëzime mbi përgatitjen:
Në tavolinën e punës shtroni miellin. Në mes hapni një grop dhe shtoni vezët.
Punojeni brumin mirë me duar për gati 10 minuta.
Brumi duhet të jetë i fortë. E lini 30 minuta mënjanë të pushojë.
Pas kësaj e ndani në tri toptha të vegjël dhe e hapni me kujdes tek makineria e pastave.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment