Si ta gatuajmë në shtëpi bukën e famshme të Pashkës
500 gram miell gruri
500 gram miell integral
300 gram qumësht + 1 lugë
1 vezë + 1 e verdhë
1 bustinë maja buke
1 gotë vaj
Copa bajamesh për dekor ose fara susami
Ngjyrues ushqimor i kuq (ose ngjyrë tjetër sipas dëshirës)
1.Përzieni të dyja tipet e miellit, me maja dhe kripë. 2.Shtoni gradualisht qumështin, vajin dhe ujin e nevojshëm për të përftuar një masë brumi kompakte. 3.Ndërkohë zieni vezën për 3 minuta, në ujin në të cilin keni hedhur ngjyruesin ushqimor dhe lëreni të ftohet. 4.Pasi brumi të jetë fryrë, me duart e lyera me miell, zgjateni atë derisa të krijoni një shirit të gjatë. 5.Ndajeni në dy pjesë dhe përdridhini me njëra-tjetrën në formë gërsheti. 6.Vendosni vezën në një hallkë të gërshetit, pastaj lyejeni sipërfaqen e bukës me vezën e rrahur me një lugë qumësht. 7.Piqeni për 30 minuta në 200 gradë Celsius. 8.Në fund, dekorojeni me copa bajamesh ose fara susami. Ju bëftë mirë!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment