Si ta gatuajmë në shtëpi bukën e famshme të Pashkës
500 gram miell gruri
500 gram miell integral
300 gram qumësht + 1 lugë
1 vezë + 1 e verdhë
1 bustinë maja buke
1 gotë vaj
Copa bajamesh për dekor ose fara susami
Ngjyrues ushqimor i kuq (ose ngjyrë tjetër sipas dëshirës)
1.Përzieni të dyja tipet e miellit, me maja dhe kripë. 2.Shtoni gradualisht qumështin, vajin dhe ujin e nevojshëm për të përftuar një masë brumi kompakte. 3.Ndërkohë zieni vezën për 3 minuta, në ujin në të cilin keni hedhur ngjyruesin ushqimor dhe lëreni të ftohet. 4.Pasi brumi të jetë fryrë, me duart e lyera me miell, zgjateni atë derisa të krijoni një shirit të gjatë. 5.Ndajeni në dy pjesë dhe përdridhini me njëra-tjetrën në formë gërsheti. 6.Vendosni vezën në një hallkë të gërshetit, pastaj lyejeni sipërfaqen e bukës me vezën e rrahur me një lugë qumësht. 7.Piqeni për 30 minuta në 200 gradë Celsius. 8.Në fund, dekorojeni me copa bajamesh ose fara susami. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment