Si ta gatuajmë në shtëpi bukën e famshme të Pashkës
500 gram miell gruri
500 gram miell integral
300 gram qumësht + 1 lugë
1 vezë + 1 e verdhë
1 bustinë maja buke
1 gotë vaj
Copa bajamesh për dekor ose fara susami
Ngjyrues ushqimor i kuq (ose ngjyrë tjetër sipas dëshirës)
1.Përzieni të dyja tipet e miellit, me maja dhe kripë. 2.Shtoni gradualisht qumështin, vajin dhe ujin e nevojshëm për të përftuar një masë brumi kompakte. 3.Ndërkohë zieni vezën për 3 minuta, në ujin në të cilin keni hedhur ngjyruesin ushqimor dhe lëreni të ftohet. 4.Pasi brumi të jetë fryrë, me duart e lyera me miell, zgjateni atë derisa të krijoni një shirit të gjatë. 5.Ndajeni në dy pjesë dhe përdridhini me njëra-tjetrën në formë gërsheti. 6.Vendosni vezën në një hallkë të gërshetit, pastaj lyejeni sipërfaqen e bukës me vezën e rrahur me një lugë qumësht. 7.Piqeni për 30 minuta në 200 gradë Celsius. 8.Në fund, dekorojeni me copa bajamesh ose fara susami. Ju bëftë mirë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment