Si ta gatuajmë në shtëpi bukën e famshme të Pashkës

500 gram miell gruri
500 gram miell integral
300 gram qumësht + 1 lugë
1 vezë + 1 e verdhë
1 bustinë maja buke
1 gotë vaj
Copa bajamesh për dekor ose fara susami
Ngjyrues ushqimor i kuq (ose ngjyrë tjetër sipas dëshirës)

1.Përzieni të dyja tipet e miellit, me maja dhe kripë.
2.Shtoni gradualisht qumështin, vajin dhe ujin e nevojshëm për të përftuar një masë brumi kompakte.
3.Ndërkohë zieni vezën për 3 minuta, në ujin në të cilin keni hedhur ngjyruesin ushqimor dhe lëreni të ftohet.
4.Pasi brumi të jetë fryrë, me duart e lyera me miell, zgjateni atë derisa të krijoni një shirit të gjatë.
5.Ndajeni në dy pjesë dhe përdridhini me njëra-tjetrën në formë gërsheti.
6.Vendosni vezën në një hallkë të gërshetit, pastaj lyejeni sipërfaqen e bukës me vezën e rrahur me një lugë qumësht.
7.Piqeni për 30 minuta në 200 gradë Celsius.
8.Në fund, dekorojeni me copa bajamesh ose fara susami. Ju bëftë mirë!

Lini një koment