Shumë ngjyra dhe shije. Kjo është supa verore që nuk duhet ta lini pa provuar!
300 gram gjoks pule
70 gram bizele
2 speca jeshil
1 kokërr qepë
2 karota
2 patate
2 kungulleshka
1 litër lëng pule
4 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë çaji miell
Kripë, majdanoz
1.Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.
2.Pasi të bjerë volumi i tyre, shtoni mishin e pulës të prerë në copa sa më të vogla.
3.Pas 5 minutash shtoni perimet e lara dhe të prera në kubik të vegjël. I përzieni mirë dhe shtoni miellin.
4.Shtoni lëngun e pulës, kripën dhe e lini supën të ziejë për rreth 25 minuta.
5.Nga fundi fikeni zjarrin dhe i shtoni supës majdanozin dhe lëngun e limonit. Shërbejeni të ngrohtë. Ju bëftë mirë!
6.Mos harroni se nëse e doni supën kremoze, mund t’i kaloni sipër blenderin, pasi të keni fikur zjarrin.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment