Shumë ngjyra dhe shije. Kjo është supa verore që nuk duhet ta lini pa provuar!
300 gram gjoks pule
70 gram bizele
2 speca jeshil
1 kokërr qepë
2 karota
2 patate
2 kungulleshka
1 litër lëng pule
4 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë çaji miell
Kripë, majdanoz
1.Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.
2.Pasi të bjerë volumi i tyre, shtoni mishin e pulës të prerë në copa sa më të vogla.
3.Pas 5 minutash shtoni perimet e lara dhe të prera në kubik të vegjël. I përzieni mirë dhe shtoni miellin.
4.Shtoni lëngun e pulës, kripën dhe e lini supën të ziejë për rreth 25 minuta.
5.Nga fundi fikeni zjarrin dhe i shtoni supës majdanozin dhe lëngun e limonit. Shërbejeni të ngrohtë. Ju bëftë mirë!
6.Mos harroni se nëse e doni supën kremoze, mund t’i kaloni sipër blenderin, pasi të keni fikur zjarrin.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment