Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Shumë e veçantë si sallatë, prandaj ju rekomandoj mos ta humbisni recetën!
Mishin e pulës e prisni në copa sa më të vogla dhe e skuqni me vaj ulliri në një tigan. I shtoni pak kripë dhe piper.
Lani mirë selinonë dhe e prisni në copa të vogla. E kaloni në një enë bashkë me ½ e avokados dhe i shtoni sipër lëngun e limonit. Kështu do të parandaloni që ato të marrin ngjyrë kafe.
Shtoni tek tasi mishin e pulës dhe qepën e njomë.
Ndërkohë në një blender shtoni avokadon e mbetur, kosin, mustardën, lëngun e limonit dhe lëkurën. I përzieni derisa të bëhet një masë kremoze.
Tani e shtoni salcën e përgatitur sipës pulës. Shtoni pak kripë, piper dhe i përzieni të gjitha bashkë.
Shtojini pak majdanoz të freskët dhe shërbejeni. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment