Sallatë me spinaq dhe vezë, marinuar me uthull shege. Thjesht e parezistueshme!

Sallatë me spinaq dhe vezë, marinuar me uthull shege

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Ingredientët

  • 200 gram spinaq
  • 100 gram pomodorini
  • 2 vezë të ziera
  • 150 gramë djathë
  • Për salcën: 1 lugë gjelle mjaltë, 1 lugë uthull shege, 2 lugë vaj ulliri dhe ½ lugë kafe me kripë.

Udhëzimet

1

Në një tas të madh copëtoni spinaqin e larë mirë. Shtoni pomodorinit e ndarë përgjysmë, djathin e ndarë në kubik të vegjël dhe vezët e prera me kujdes.

2

Ndërkohë në një tas të vogël shtoni mjaltin e lëngshëm, uthullën, vajin e ullirit dhe kripën. E përzieni mirë dhe ia shtoni sallatës për ta marinuar.

3

E përzieni mirë dhe shijojeni. Përveçse me vlera ushqyese, falë salcës kjo sallatë do të kthehet në të preferuarën tuaj!

Lini një koment