Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Presim patëllxhanët në feta të gjata ose të rrumbullakëta.
I spërkasim me kripë, piper dhe pak vaj ulliri dhe i vendosim të piqen në furrë ose në një tigan që nuk ngjit.
Ndërkohë në një sallatiere vendosim domatet të prera në kubikë, shtojmë fetat e patëllxhanit, djathin e bardhë të prerë gjithashtu në kubikë të vegjël dhe erëzat e freskëta.
Vajin e ullirit e përziejmë me uthullën dhe hudhrën e grirë imët dhe marinojmë sallatën. E lëmë për disa minuta që sallata të marinohet dhe më pas e kemi gati për t’a konsumuar. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment