Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kjo sallatë greke me patate është e marinuar me salcën e famshme greke: xaxiki. Plus që përdoret kosi, në vend të majonezës çka e bën një alternativë më të shëndetshme sesa versioni klasik i sallatës me patate.
Lani patatet dhe i vendosni të ziejnë për 8-10 minuta.
Pas kësaj i thani patatet, i prisni në kubikë të vegjël, i shtroni në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine. Futini në ngrirje për 10-15 minuta.
Qëroni kastravecin dhe e kaloni në një tas, shtoni kosin, majonezën, borzilokun, lëngun e limonit, hudhrën, kripën, piperin dhe e trazoni mirë.
Në një tas bashkoni patatet, qepën e grirë imët, salcën që përgatitët më parë.
Shtoni lëkurën e limonit dhe i përzieni mirë. Sallata është gati për t’u shijuar!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment