Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Finoku është një perime me një përmbajtje të ulët kalorike, e pasur me fibra, kripëra minerale dhe vitamina A,B,C, ka efekte diuretike dhe favorizon tretjen, ja pse shpesh konsumohet i gjallë në fund të vakteve.
Një recetë e thjeshtë për t’u përgatitur që më përpara dhe për t’u konsumuar e ftohtë si sallatë .
Përbërësit:
Përgatitja:
Para si gjithash, hiquni lëkurën patateve dhe ziejini në ujë të kripur për 15 mnuta. Më pas pritini në feta patatet dhe finokët në copa. Vendosini në një tas dhe hidhuni kripë, vaj ulliri e.v , piper të kuq dhe shafran Indie. Përziejini mirë dhe lërini për 10 minuta të marrin shije.
Merrni tepsinë, shtroni letër furre në të dhe vendosni finokët e patatet. Piqini për 20 minuta në 180 gradë dhe lërini të theken edhe për 5 minuta të tjera.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment