1 kokë e vogël sallatë jeshile romainë, e prerë në copa të madhësisë së kafshimit
1 filxhan domate qershi, të përgjysmuara
1.Ngroheni furrën në 200 gradë C.
2.bukën, vajin e ullirit, kripë dhe piper në një fletë pjekje dhe përzijini derisa të kombinohen, pastaj përhapini në një shtresë të barabartë.
3.Piqni derisa buka të marrë ngjyrë kafe të artë dhe të thekur mire 10 – 12 minuta.
4.Ndërkohë, shtoni proshutën në një tigan mesatar dhe gatuajeni në nxehtësi mesatare, duke e trazuar herë pas here, derisa të skuqet, rreth 5 minuta.
5.Kalojeni në një pjatë të veshur me peshqir letre që të kullojë.
6.Për salcën, pastroni borzilokun, majdanozin, koprën, majonezën, kosin, lëngun e limonit, 2 lugë çaji ujë, 1/4 lugë çaji kripë dhe pak piper në një përpunues ushqimi derisa bimët të copëtohen imët dhe veshja të jetë e gjelbër e ndezur.
7.Shijojeni dhe rregullojeni me erëza me më shumë kripë dhe piper.
8.Për tu mbledhur, shtoni fasulet, sallatën, domatet, gjysmën e copave të bukës dhe gjysmën e proshutës në një tas të madh. Shtoni gjysmën e salcës së barishteve-majo, pastaj përzijeni për ta kombinuar.
9.Transferojeni në një enë ose pjatë të madhe shërbyese, sipër hidhni copat e mbetura të bukës dhe proshutën dhe hidhni salcën e mbetur.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment