1 kokë e vogël sallatë jeshile romainë, e prerë në copa të madhësisë së kafshimit
1 filxhan domate qershi, të përgjysmuara
1.Ngroheni furrën në 200 gradë C.
2.bukën, vajin e ullirit, kripë dhe piper në një fletë pjekje dhe përzijini derisa të kombinohen, pastaj përhapini në një shtresë të barabartë.
3.Piqni derisa buka të marrë ngjyrë kafe të artë dhe të thekur mire 10 – 12 minuta.
4.Ndërkohë, shtoni proshutën në një tigan mesatar dhe gatuajeni në nxehtësi mesatare, duke e trazuar herë pas here, derisa të skuqet, rreth 5 minuta.
5.Kalojeni në një pjatë të veshur me peshqir letre që të kullojë.
6.Për salcën, pastroni borzilokun, majdanozin, koprën, majonezën, kosin, lëngun e limonit, 2 lugë çaji ujë, 1/4 lugë çaji kripë dhe pak piper në një përpunues ushqimi derisa bimët të copëtohen imët dhe veshja të jetë e gjelbër e ndezur.
7.Shijojeni dhe rregullojeni me erëza me më shumë kripë dhe piper.
8.Për tu mbledhur, shtoni fasulet, sallatën, domatet, gjysmën e copave të bukës dhe gjysmën e proshutës në një tas të madh. Shtoni gjysmën e salcës së barishteve-majo, pastaj përzijeni për ta kombinuar.
9.Transferojeni në një enë ose pjatë të madhe shërbyese, sipër hidhni copat e mbetura të bukës dhe proshutën dhe hidhni salcën e mbetur.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment