1 kokë e vogël sallatë jeshile romainë, e prerë në copa të madhësisë së kafshimit
1 filxhan domate qershi, të përgjysmuara
1.Ngroheni furrën në 200 gradë C.
2.bukën, vajin e ullirit, kripë dhe piper në një fletë pjekje dhe përzijini derisa të kombinohen, pastaj përhapini në një shtresë të barabartë.
3.Piqni derisa buka të marrë ngjyrë kafe të artë dhe të thekur mire 10 – 12 minuta.
4.Ndërkohë, shtoni proshutën në një tigan mesatar dhe gatuajeni në nxehtësi mesatare, duke e trazuar herë pas here, derisa të skuqet, rreth 5 minuta.
5.Kalojeni në një pjatë të veshur me peshqir letre që të kullojë.
6.Për salcën, pastroni borzilokun, majdanozin, koprën, majonezën, kosin, lëngun e limonit, 2 lugë çaji ujë, 1/4 lugë çaji kripë dhe pak piper në një përpunues ushqimi derisa bimët të copëtohen imët dhe veshja të jetë e gjelbër e ndezur.
7.Shijojeni dhe rregullojeni me erëza me më shumë kripë dhe piper.
8.Për tu mbledhur, shtoni fasulet, sallatën, domatet, gjysmën e copave të bukës dhe gjysmën e proshutës në një tas të madh. Shtoni gjysmën e salcës së barishteve-majo, pastaj përzijeni për ta kombinuar.
9.Transferojeni në një enë ose pjatë të madhe shërbyese, sipër hidhni copat e mbetura të bukës dhe proshutën dhe hidhni salcën e mbetur.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment