1.Në një tenxhere me ujë dhe kripë vendosni brokolin për të zierë, pasi e keni ndarë lule-lule. 2.Pas 10 minutash e hiqni nga zjarri dhe e kaloni në një enë. 3.Ndërkohë në një blender shtoni avokadon e qëruar, majdanozin dhe borzilokun e larë mirë. 4.Shtoni vajin e ullirit, lëngun e limonit dhe mustardë. E trazoni […]
1.Në një tenxhere me ujë dhe kripë vendosni brokolin për të zierë, pasi e keni ndarë lule-lule.
2.Pas 10 minutash e hiqni nga zjarri dhe e kaloni në një enë.
3.Ndërkohë në një blender shtoni avokadon e qëruar, majdanozin dhe borzilokun e larë mirë.
4.Shtoni vajin e ullirit, lëngun e limonit dhe mustardë. E trazoni për disa sekonda dhe salca është gati.
5.Ia shtoni sipër brokolit dhe sallata është gati për t’u shijuar!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento