Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
1.Marinoni roston me kripë dhe piper.
2.Hidhni vaj ulliri në tigan dhe gatuajeni mishin nga të dyja anët deri sa të theket plotësisht.
3.Pastaj hiqeni nga skuqja dhe hidheni në tenxhere duke e marinuar me salcën pikante dhe piper.
4.Pastaj spërkateni me qimnon, rigon, kripë.
5.Shtoni qepët dhe specin të grirë.
6.Mbylleni kapakun e tenxheres dhe ziejeni me presion të lartë për 60 minuta.
7.Kur të mbarojë procesi i gatimit hiqeni nga zjarri tenxheren dhe lereni të pushojë për 5 minuta.
8.Shtoni perimet dhe ndajeni mishin me copa me dy pirunj dhe shtoni sipër lëngun e gatimit.
9.Sherbejeni të ngrohtë me majdanoz për dekor.
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento