Role të mbushura me kërpudha e djathë të tymosur

Role të mbushura me kërpudha e djathë të tymosur

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Ingredientët

  • Brumë ëmbëlsirash
  • 1/2 filxhan djathë i tymosur
  • 1 vezë të madhe
  • 2 lugë ujë
  • 5 lugë çaji gjalpë
  • 1/2 filxhan feta kërpudha të freskëta
  • 1/2 filxhan feta kërpudha portobello
  • 1 qepë të njomë
  • 2 lugë çaji trumzë të freskët
  • 1/4 lugë çaji kripë
  • 1/8 lugë çaji piper

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 200°C.

2

Në një tigan të madh hidhni gjalpin të shkrihet. Skuqni qepën e grirë imët.

3

Shtoni kërpudhat dhe gatuajini duke i trazuar rreth 5 minuta.

4

Shtoni pak trumzë, kripë dhe piper.

5

Hapni brumin e gatshëm dhe brenda hidhni përzierjen e kërpudhave.

6

Shtoni pak djathë sipër dhe rrotullojeni brumin në role.

7

Vendoseni në një tavë. Në një tas të vogël, hidhni vezët, pak ujë dhe me një furçë lyeni sipër brumin.

8

Piqeni deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 30 minuta.

9

Para se ta shërbeni lëreni të pushojë për 10 minuta.

10

Pastaj pritini roletë në copa të vogla dhe shërbejini. Ju bëftë mirë!

Lini një koment