1.Në çdo fetë mishi pule (nëse nuk janë të holla i shtypim me rrahësen e mishit) vendosim një fetë mish viçi dhe 1 ose 2 feta djathë.
2.E rrotullojmë mishin si role, e mbyllim me një kruajtëse dhëmbësh e spërkatim me pak kripë dhe e lëmë mënjanë derisa të bëjmë role dhe fetat e tjera.
3.Vëmë në zjarr një tigan me pak vaj ulliri dhe gjalpë (ose vetëm vaj ulliri), thelbin e hudhrës dhe i skuqim roletë për pak minuta nga të gjitha anët.
4.I spërkasim me erëza sipas dëshirës, një degë rozmarinë dhe pasi mishi të jetë skuqur mirë nga të gjitha anët, hedhim verën.
5.I vëmë kapakun tiganit dhe i lëmë në zjarr për 20 minuta afërsisht. Gjatë kësaj kohe, i kontrollojmë që nëse vera ka shteruar, të shtojmë verë tjetër ose ujë.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment