1.Shkrini gjalpin në një tigan dhe përzijeni në zjarr të ulët qepën e grirë hollë.
2.Qepa duhet të gatuhet mirë pa marrë ngjyrë.
3.Shtoni orizin dhe ngrini pak zjarrin që të theket orizi, duke e përzier vazhdimisht.
4.Kur orizi ta ketë thithur të gjithë lëngun dhe të jetë bërë pak transparent hidhni verën dhe me të avulluar shtoni lëngun e pulës të vluar, pak nga pak me një garuzhdë, gjithnjë duke vijuar përzierjen.
5.Ndërsa orizi të jetë duke e thithur të gjithë lëngun shtoni parmixhanon e grirë.
6.Kur orizi të jetë bërë i fortë hiqeni nga zjarri, shtoni pak gjalpë dhe pana.
7.Mbulojeni me kapak dhe lëreni të pushojë disa minuta.
8.Shërbejeni të nxehtë duke i grirë përsipër disa feta shumë të holla tartufi të bardhë.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment