1.Shkrini gjalpin në një tigan dhe përzijeni në zjarr të ulët qepën e grirë hollë.
2.Qepa duhet të gatuhet mirë pa marrë ngjyrë.
3.Shtoni orizin dhe ngrini pak zjarrin që të theket orizi, duke e përzier vazhdimisht.
4.Kur orizi ta ketë thithur të gjithë lëngun dhe të jetë bërë pak transparent hidhni verën dhe me të avulluar shtoni lëngun e pulës të vluar, pak nga pak me një garuzhdë, gjithnjë duke vijuar përzierjen.
5.Ndërsa orizi të jetë duke e thithur të gjithë lëngun shtoni parmixhanon e grirë.
6.Kur orizi të jetë bërë i fortë hiqeni nga zjarri, shtoni pak gjalpë dhe pana.
7.Mbulojeni me kapak dhe lëreni të pushojë disa minuta.
8.Shërbejeni të nxehtë duke i grirë përsipër disa feta shumë të holla tartufi të bardhë.
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Lini një koment