1.Shkrini gjalpin në një tigan dhe përzijeni në zjarr të ulët qepën e grirë hollë.
2.Qepa duhet të gatuhet mirë pa marrë ngjyrë.
3.Shtoni orizin dhe ngrini pak zjarrin që të theket orizi, duke e përzier vazhdimisht.
4.Kur orizi ta ketë thithur të gjithë lëngun dhe të jetë bërë pak transparent hidhni verën dhe me të avulluar shtoni lëngun e pulës të vluar, pak nga pak me një garuzhdë, gjithnjë duke vijuar përzierjen.
5.Ndërsa orizi të jetë duke e thithur të gjithë lëngun shtoni parmixhanon e grirë.
6.Kur orizi të jetë bërë i fortë hiqeni nga zjarri, shtoni pak gjalpë dhe pana.
7.Mbulojeni me kapak dhe lëreni të pushojë disa minuta.
8.Shërbejeni të nxehtë duke i grirë përsipër disa feta shumë të holla tartufi të bardhë.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment