Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Nuk është një rizoto klasike. Ju sigurojmë për këtë!
Në një tenxhere me pak vaj luledielli, skuqni qepën, karotën për 3-5 minuta.
Shtoni specat e prera në copa të vogla dhe hudhrën. I përzieni vazhdimisht dhe i shtoni kripë e piper.
I hiqni perimet nga tigani. I kaloni në një pjatë dhe i mbuloni për t’i mbajtur të ngrohta.
Ndërkohë në një tigan me 1 lugë gjelle vaj, skuqni vezët dhe i përzieni vazhdimisht derisa ato të thërrmohen. I shtoni pak kripë e pipër.
Tani shtoni edhe lulelakrën e copëtuar (gati si një oriz) dhe bizelet. Shtoni edhe perimet që latë mënjanë pak më parë. I përzieni mirë për 2-3 minuta.
I shtoni karkalecat dhe i lini në zjarrr edhe për disa minuta të tjera. Shijojeni të ngrohtë me pak qepë të njomë të grirë sipër
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment