E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1.Marrim nje tenxhere e vendosim ne zgarë i hedhim vajin dhe qepen e leme ne zjarr te ulet derisa qepa te skuqet pak.
2.I hedhim orizin e perziejme, mire i hedhim pak kripe e shuajmë me veren dhe e leme derisa vera të avulloje.
3.Më pas i hedhim gjysmën e koprës së grire, gjysmen e ostrikave, i hedhim lëng peshku deri sa që lengu mbulon orizin dhe e leme te ziej me zjarr të embel deri sa te zihet dhe duke i shtuar lengun e peshkut të duhur.
4.Kur orizi te jete gati i zier, fikim zjarrin e leme te pushojë per 1 minute dhe pastaj i hedhim gjysmen e kopres së mbetur, ostrikat, gjalpin, lekuren e limonit te grire dhe e perziejmë me nje luge druri fort deri sa orizi te behet i kremosur.
5.E servirim rizoton duke i hedhur siper pika, pika lengu limoni.
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment