Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Në një tigan mbi ngrohjen mesatare, vini supën e pulës të ziejë.
2.Në një tenxhere të madhe vini vajin të ngrohet.
3.Shtoni qepë dhe gatuajeni rreth 5 minuta.
4.Shto 1 lugë gjelle gjalpë, hudhër, kërpudha, fletë dafine dhe trumzë.
5.Gatuajini derisa kërpudhat të jenë zbutur dhe marrin ngjyrë të artë, rreth 4 minuta të tjera, më pas shtoni kripë dhe piper.
6.Hiqeni përzierjen nga tenxherja.
7.Shkrijeni gjalpin në tenxhere dhe shtoni orizin duke e nxitur shpejt.
8.Gatuajeni derisa kokrrat të jenë të veshura mirë rreth 2 minuta.
9.Shtoni verën dhe gatuajeni derisa të humbasë. Shtoni rreth 1 filxhan supë të nxehtë.
10.Përzijeni shpesh dhe gatuajeni deri sa orizi të absorbohet.
11.Shtoni supën e mbetur dhe lereni orizin të absorbojë çdo shtesë të supës përpara se të shtohet më shumë.
12.Përzijeni shpesh dhe gatuajeni derisa rizoto të bëhet al dent.
13.Shtoni përzierjen e kërpudhave në oriz. Shtoni djathë parmixhano dhe bizele pastaj dekorojeni me majdanoz.
14.Shërbejeni të ngrohtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment