Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Buka më e thjeshtë që keni bërë ndonjëherë. Do të bini "në dashuri" me të pas kafshatës së parë!
Në tavolinën e punës shtoni miellin. Në mes shtoni kripën dhe majanë.
E përzieni disi dhe gradualisht shtoni ujin.
Filloni e punoni mirë brumin derisa të arrini një masë homogjene.
Bukën e lini në një tavë dhe e mbështillini me një peshqir.
Rekomandohet ta lini të pushojë gjatë gjithë natës.
Ditën tjetër i hiqni peshqirin dhe e fusni në furrën e parangrohur të piqet me 180 gradë për 45 minuta.
E lini të ftohet disa minuta para se ta prisni. Ju bëftë mirë!
Mos harroni të vendosni në tavë, një letër kuzhine gjatë pjekjes
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment